
יש הסבורים כי מקור השם "מימונה" נובע משמו של אבי הרמב"ם, הרב מימון בן יוסף,שיום המימונה חל ביום פטירתו. סברה אחרת היא, שמקור השם נובע מהמילה הערבית "מימון" שפירושה מזל, והחוגגים מאמינים כי יום זה הוא יום מסוגל לפרנסה וזיווג. הסברה הרווחת היא שמקור השם נובע משיבוש המילה העברית "אמונה", וחג זה נקרא כךמשום שעל פי המסורת יום זה מסוגל לגאולה, על פי מאמר התלמוד "בניסן נגאלו ישראל ובניסן עתידים להיגאל", ובחג זה הציבור מביע את אמונתו בגאולה העתידית.
אנחנו כאן בדוס מיוזיק מאחלים לכם חג מימונה שמח, ויוצאים לפגרת עומר אך נעדכן בראיונות גלריות ושירים ווקאלים.
קצת לפני סיום קחו גם מתכון להכנת מופלטה .
המופלטה עשויה בצק שאותו מכינים במהירות במוצאי חג הפסח. תהליך הכנתה כולל מתיחת הבצק על פני מגש משומן היטב, באמצעות ידיים משומנות היטב. את המופלטה המתוחה מניחים על מחבת ייעודית, ולאחר שטוגנה משני צדדיה, מניחים מופלטה אחרת תחתיה. על המחבת נוצרת ערימה של מספר מופלטות, אשר שומרות על חום המופלטה התחתונה מחד, וממשיכות להיעשות מאידך.
בצק המופלטה מכיל מים וקמח, ובתהליך ההכנה נוסף לו שמן. היעדר הצורך בהתפחה וזמן ההכנה הקצר הם שמאפשרים את הכנת המופלטות מיד עם צאת החג, ללא צורך בעיסוק בחמץ במהלך החג, ולכן מתאים מאכל זה לחג המימונה.
נהוג לאכול את המופלטה עם ממרחים מתוקים כדוגמת דבש או שוקולד למריחה.
צבעה של המופלטה הוא בדרך כלל צהבהב-בהיר, ונוטה לחום בהיר.
אין תגובות
הוסף רשומת תגובה