דף הבית קליפים צור קשר מפת האתר נגן השירים

Slider

פסטיבל המרקים הכשר של באגסי

0

השפית חיה קלור מכריזה: "החורף הגיע לפלורנטין!" פסטיבל המרקים הכשר של באגסי

כבר לא חלק מטרנד, זאת מציאות שמשתנה בת"א: לאחר 15 שנה של פעילות תוססת ורוויית אלכוהול, הבאגסי (בר ומסעדה בפלורנטין) קיבל כשרות מטעם הרבנות בתל אביב. באגסי, הבר הראשון שהוקם בפלורנטין והמזוהה עם השפית חיה קלור, עבר מהפך משמעותי בתחילת השנה ובעזרת צוות הכשרות של הרבנות הראשית הכשיר את המטבח.

השפית עמלה על התאמת המנות הפופולאריות למטבח כשר, ולרגל השדרוג יצרה גם מנות חדשות כשרות ומסעירות בעלות אופי מיוחד המותאם למסעדת בר שכונתית תוססת. חיה קלור, המוכרת לקהל מהתכנית משחקי השף בה נטלה חלק, מספרת בשמחה על תהליך ה"התקרבות באמונה" שהיא חווה ועל מה שהביא אותה להחלטה האמיצה להכשיר את המקום.

בימים אלה שהצינה מתגברת וכולנו מחפשים מרק טוב לחמם את הנפש ואת הגוף, מציע הבאגסי פסטיבל מרקים טעימים ומנחמים במיוחד: מרק קרם ערמונים, מרק קרם בטטה שומר ג'ינג'ר ותפוז, מרק דגים צרפתי ביין לבן, מרק בשר תימני, מרק קובה סלק טבעוני (34-59 שקלים).

שאר התפריט אגב, מורכב מארוחות בוקר טבעוניות, והחל משעות הצהריים מוצעות עסקיות על טהרת המטבח הכשר. בבאגסי השבת נכנסת כבר בחמישי: מידי חמישי בערב ועד לכניסת השבת, מתקיימים בבאגסי אירועי קבלת שבת, כשאז מוגשות מנות בעלות ניחוח מסורתי, כמו החריימה המפורסם של חיה, צ'ולנט וקישקע שיוגשו כמנות טאפאס מיוחדות וכן דג מלוח וסוגי קיגעלים שונים.

עוד תמצאו בבאגסי: "תבשיל אהבה" העשוי מנתחי עגל מבושלים ביינות מתוקים ויבשים, ממולאים שונים, ברבוניות מטוגנות, כדורי כרישה עם בשר טלה על טחינה "כמעט גולמית" ועוד. המסעדה משתבחת בהתייחסות מיוחדת גם לטבעונים...


כשרות (רגילה): הרבנות תל אביב
התמונות מאושרות לשימוש, קרדיט צילום: מאיר בולקה

מרק קרם ערמונים
באדיבות חיה קלור, שפית ה"באגסי"

מצרכים (8 מנות):
3 חבילות ערמונים בוואקום
2 בצלים לבנים בינוניים- יש לקלף ולחתוך לארבע
2 דלעת ערמונים- יש לקלף, לנקות מתוכן – ולחתוך ל 4
2 שומר שטופים וחתוכים לארבע
10 שיני שום קלופים
2 גזרים קלופים וחתוכים לארבע
2 תפוחים אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
4 ענפי סלרי
1 ענף כרישה פרוס ונקי
1 מחית חלב קוקס
1 כפית קינמון טחון
1 כפית ראס אל חנות
1/2 כפית אגוז מוסקט
מלח
פלפל
2 כפות שמן זית

אופן הכנה
מחממים שמן בסיר מתאים
מטגנים ערמונים, שום, בצל, כרישה, שומר, סלרי וגזר עד הזהבה.
מוסיפים דלעת ערמונים, תפוח אדמה, חלב קוקס ושתי כוסות חלב שקדים
לאחר מכן משלימים במים עד שכל הירקות מכוסים.
מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד ריכוך
לאחר מכן טוחנים עד קבלת קרם חלק, טועמים ומתקנים טעמים.
מגישים עם 3 ערמונים מפוררים


לחיים, בתיאבון!
0

אין תגובות

הוסף רשומת תגובה

none
made with by DOS MUSIC