דף הבית קליפים צור קשר מפת האתר נגן השירים

Slider

סומסה מציגה: מדליוני פילה ברוטב ערמונים

0
השף אבי יהונתן אצלך במטבח! מתכון למדליוני פילה ברוטב ערמונים... חג שמח מסומסה!

שף מסעדת סומסה אבי יהונתן אבי יהונתן מציג: מתכון לארוחת חג מושלמת: מדליוני פילה ברוטב ערמונים.
מצרכים: ל-4 מנות:
800 גרם פילה בקר פרוס למדליונים
שמן זית
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מלח גס לפי הטעם
1 ליטר נוזל בקר משובח מצומצם
1 בצל קצוץ דק
1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק
50 מ״ל דבש דבורים טהור
100 מ״ל יין אדום יבש
2 ענפי טימין
50 גרם מחמאה
1 כף קמח
300 גרם ערמונים קצוצים גס

פירה תפוחי אדמה:
1 ק"ג תפוחי אדמה
מלח לפי הטעם
200 גרם מחמאה
[post_ad]
אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם מים ומעט מלח עד לריכוך.
מסננים ומעבירים את תפוחי האדמה לקערה.
במחבת חמה ממיסים את המחמאה.
מועכים את הפירה עד לקבלת מחית חלקה ומוסיפים את המחמאה.
את הפילה ממליחים ומפלפלים לפי הטעם עם פלפל גרוס, מלח ושמן זית.
מחממים מחבת פסים ומתחילים בצריבת הבשר למשך כ-2 דקות מכל צד.
בסיר קטן יש לאדות קלות את הבצל במחמאה להוסיף את שורש הפטרוזיליה ולהמשיך לאדות על אש בינונית כשלוש דקות.

מוסיפים כף קמח עד שהוא נבלע ומוסיפים את היין ומצמצמים עד להטמעה חלקית.
מוסיפים את הנוזל הבקר המצומצם, הערמונים והדבש. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לאש בינונית ממשיכים בצימצום הרוטב עד להסמכתו.
מוציאים את עלי הטימין ויוצקים מעל המדליונים והפירה.
בתאבון...!

המתכון באדיבות סומסה למהדרין בכשרות "יורה דעה" שמיטה לחומרא, הרב שלמה
0

אין תגובות

הוסף רשומת תגובה

none
made with by DOS MUSIC