דף הבית קליפים צור קשר מפת האתר נגן השירים

Slider

על קצה המזלג: המדריך הבסיסי לנימוסי שולחן

0
רובנו לא נוהגים לאכל ארוחות רשמיות באופן קבוע, ההפך הוא הנכון, התרבות הישראלית נודעת בהיותה רגועה ונטולת גינונים. הכי קרוב לארוחה שתדרוש ממך להיזכר באיזה יד אוחזים סכין, היא ארוחת החג המסורתית. כאשר אליה, לעיתים קרובות מוזמנת כל המשפחה המורחבת, החברים ואף אורחים נוספים. אז אומנם זה נכון שאנחנו במזרח התיכון, והמטבח הישראלי לא ידוע בזכות נימוסי השולחן המפוארים שלו, אבל איך בכל זאת כדאי לאכול ולערוך שולחן , מבלי לקבל מבטים מהדודה והערות מהסבתא.




שולחן החג הינו אירוע מיוחד, הכלים מפוארים יותר, האוכל מושקע יותר ובאופן כללי כולם יפים יותר. אבל גולת הכותרת היא השולחן, אשר ערוך בצורה רשמית יותר מזה שאנו רגילים אליה בשאר הזמן. אז כדי לא לפשל ולהרוס את הסידור עם טעיות כדאי לעקוב אחרי הכללים הרשמיים המקובלים. האמת היא שאומנות סידור השולחן היא די פשוטה ברגע שמבינים כמה עקרונות בסיסיים, לפניכם כל מה שצריך לדעת כדי לערוך נכון את שולחן האוכל.

"אם לרוב אנו נוטים לזלזל בסכו"ם אז בכל הקשור לנימוסים, הוא משחק תפקיד מכריע, אפילו הצורה בה הוא מונח מאותת למלצר על כוונה ספציפית. אם אתם רוצים לנוח לרגע במהלך הארוחה, הצליבו את הסכו"ם משני צדי הצלחת (בכיוון השעון בשעה 5:00 ו7:00) כך שנוצר ביניהם איקס קטן. אך אם סיימתם לאכול, מספיק שתניחו את הסכין והמזלג צמודים על הצלחת ומופנים בכיוון השעה 5:00 והמלצר יידע לקחת את הצלחת ולתת לכם להתכונן בצורה מנומסת למנה הבאה. בעת עריכת השולחן חשוב להקפיד להניח את הסכו"ם על השולחן על פי סדר הופעת המנות, לדוגמא ראשונה, דגים, בשר קינוח..". מסבירה הודיה כהן, מנהלת המותג האיטלקי Bugatti המתמחה בכלי הגשה ומעניקה כללי יסוד לאירוח ואכילה נכונה.

הכלל המנחה שעל פיו יש לפעול, הוא להתחיל עם הכלים הרחוקים ביותר מהצלחת ולעבור אל הקרובים אליה.

מזלג הסלט ממוקם בקצה השמאלי והקיצוני מהצלחת ומזלג ארוחת הערב הגדול יותר, יונח גם בצד שמאל, קרוב לצלחת. מזלג הדגים קטן ממזלגות המנה השנייה והעיקרית ומשתדך לסכין הדגים שמחכה לו מימין.
[post_ad]

הסכינים יונחו תמיד בצד ימין. סכין הדגים שונה מסכין המנה העיקרית, שטוחה ובעלת קצה מחודד, מאחר שדג לא חותכים אלא מפרקים באופן כירורגי לאיתור עצמות, גם אם הדג מוגש בצורת פילה.

בתחילת ארוחה מונחים מעל הצלחת. לקראת סיומה, המלצר מעביר אותם לצידי הצלחת – המזלג משמאל והכפית מימין. המזלג נועד לנעיצה בלבד: כאשר מוגש קינוח, המזלג נועץ אותו למקומו והכפית משמשת לאכילה עצמה.

כף ארוחת הערב מיועדת לרטבים השונים ומונחת לצד סכין הסלט.

הכוסות יהיו מונחות מעל ובצד ימין של הצלחת העיקרית. לכוס המים יש רגל קטנה שרק בה אוחזים בעת השתייה. את כוס היין האדום, כמו את כל הכוסות בארוחה, מרימים ומחזיקים אך ורק מהרגל, כדי להימנע מהשארת טביעות אצבע על הכוס. כאשר עומדים ללגום מהיין יש לספוג את שאריות השומן מהשפתיים וזוויות הפה, כדי לא להותיר סימנים על הכוס.

ארוחת ערב רשמית
את המפית יש להניח משמאל למזלגות אם הצלחת כבר על השולחן, אחרת יש למקם אותה במקום המיועד לצלחת.
גביע שתייה בעל רגל גבוהה ימוקם בצדה הימני העליון של הצלחת. ככלל, את הסכו"ם יש להניח בקו אחד עם השפה התחתונה של הצלחת הנמצאת על השולחן. כוס המים תעמוד מעל הסכין, לימינה תמוקם כוס יין לבן ואילו כוס היין האדום תוצב בין שתי אלה, מלמעלה.

סלט
אוכלים בדרך כלל רק במזלג. אם נחוץ לחתוך את עלי החסה או כלי ירק גדול אחר, משתמשים בסכין של המנה העיקרית. להיזהר מירקות כמו אפונה או עגבניות שרי שלמות. את אלה חותכים בסכין לאט ובזהירות ותומכים עם המזלג.

מנת דג
הדג מוגש למנה שנייה בארוחה רשמית. בדרך כלל כדאי להגיש עם הדגים כלים מיוחדים. סכין המשמשת לאחיזה בדג ומזלג להעברת הנתח לפה. אם לא הוגשה סכין מיוחדת, יש להשתמש בשני מזלגות. אם הוגש מזלג אחד בלבד, נעזרים בפרוסת לחם לשם החזקת הדג. לא חותכים את הדג באמצעות סכין.

לקינוח
בזמן הגשת הקינוח מפנים מהשולחן את כל הכלים של הארוחה העיקרית, כולל בקבוקים וכל הכוסות. עבור קינוח מגישים צלחת מיוחדת עבורו, מימין מניחים סכין או כפית עבור הקינוח, משמאל מזלג לקינוח. ספל עבור משקה חם שמים מימין של הצלחת כאשר הידית מופנית שמאלה. כפית ומזלג הקינוח
0

אין תגובות

הוסף רשומת תגובה

none
made with by DOS MUSIC