לראשונה ברדיו החרדי: תחרות לחנים ברדיו קול חי



לראשונה ברדיו החרדי: תחרות לחנים

מערכת 'דוס מיוזיק'.

התוכנית "מוצ"ש חי" ברדיו "קול חי" בהנחיית מנחם טוקר, עורכת תחרות מלחינים ראשונה מסוגה ברדיו החרדי. השבוע בתוכנית זכה הלחן "זה הקטן" של ישי שרעבי, נערך פאנל מיוחד עם בעלי תזמורות מובילות וחולקו פינוקים והטבות לתושבי הדרום.

לראשונה בתולדות הרדיו החרדי: תחרות הלחנים של רדיו "קול חי" בתוכנית "מוצ"ש חי" עם מנחם טוקר. בכל שבוע יבחנו חמישה לחנים שנשלחו על ידי המאזינים, מתוכם יבחר לחן אחד שיעפיל לשלב הבא בתחרות. הלחנים שישלחו יעובדו ויבוצעו על ידי המוזיקאי גלעד פוטולסקי. הלחנים יעמדו מול צוות שופטים רחב הכולל את משה לאופר, יו"ר ועדת השיפוט, יואלי דיקמן, איציק אשל, אברימי רוט, אופיר סובול, מוישי רוט ושאול חיון. השבוע עלה לשלב הבא השיר "זה הקטן", של המלחין ישי שרעבי.

בעקבות המצב הביטחוני הקשה בדרום הארץ, ואפילו קצת במרכזה, נערך השידור במוצ"ש האחרונה בסימן שכולו אחדות, עם שמחה ומוזיקה מעולה. מנחם טוקר הושיב סביבו את בכירי בעלי התזמורות המובילות במגזר החרדי לפאנל מרתק שעסק בנושא התזמורות באירועי המגזר החרדי. בפאנל השתתפו - רובי בנט, נועם חייט, עמי כהן, אלכסנדר מיטלמן, אריק ועמירן דביר, שאול חיון, אהרל'ה בנדר, גלעד פוטולסקי, מוישי רוט ושלום וגשל, אלי לאופר, דביר כהן ועוזר דרוק. לקראת סיום השידור המיוחד התיישב עמי כהן על הקלידים וכולם הצטרפו יחד לשיר שהוקדש במיוחד לתושבי הדרום.

כבכל תכנית "מוצ"ש חי" השתתפו גם המאזינים בתכנית, כאשר אוטובוס מתנות הסתובב בעיר וכל אחד שעלה עליו זכה בדיסקים חינם. תושבי הדרום שעלו לאוטובוס זכו לפינוקים מיוחדים שרוממו את רוחם וחיממו את ליבם.

מאזינים המעוניינים לדרג את הלחן האהוב עליהם יכולים לעשות זאת באחת משלות הדרכים: משלוח מסרון עם המילה 'מוצש' בתחילת ההודעה ומספר השיר כפי שהוצג בתכנית או לחלופין את שם השיר. ניתן גם לשלוח פקס ובו דירוג השירים מ-1 עד 5. או לחלופין, ניתן לדרג את הלחנים באתר רדיו קול חי: באמצעות הטופס המצורף כאן.

לחנים לתחרות ניתן לשלוח לכתובת המייל: music@93fm.co.il




















































היישר מהמטבח של raska פאד קפאו - תבשיל בקר טחון

מהמטבח האסיאתי של raska באהבה:
פאד קפאו - תבשיל בקר טחון
עם המון תבלינים אסיאתיים

ראסקה היא מסעדת בראסרי אורבני כשרה בפ"ת, עם טאץ' אסיאתי הממוקמת במתחם העוגן השוקק של פתח תקוה, המטבח בראסקה מציע תפריט עכשווי עם נגיעות אסייתיות ומציע מנות המדגישות פיוז'ן בין טעמי מזרח ומערב, תוך שימוש בחומרי גלם מעולים ובטכניקות בישול מתקדמות. גם העיצוב משלב אלמנטים אסייתיים עם עיצוב עכשווי - הרבה צבעים כהים בשילוב עם במבוק ונגיעות של זהב, יוצרים מקום אישי, חמים ועדכני שכיף לבלות בו .


ראסקה מגישה את המתכון הפאד קפאו- תבשיל בקר טחון עם המון תבלינים אסיאתיים...
מאת ערן (עקי) קוליש

מרכיבים:

  • 400 גרם בקר טחון
  • בצל לבן יבש
  • כפית שום כתוש
  • כפית ג'ינג'ר כתוש
  • כוס ציר בקר/ירקות
  • גבעול 'לימון גראס' מעוך
  • 8 עלי בזיליקום
  • 8 עלי מנטה
  • פלפל צ'ילי יבש אחד
  • כוס פלפלים בשלל צבעים
  • חצי כוס כרישה טבעות
  • חצי כוס בצל ירוק חתוך לרצועות
  • כ 3 פרוסות בצל סגול


לרוטב:

  • 100 מ"ל סויה קיקומן
  • 50 מ"ל סויה בהירה
  • 4 כפות רוטב הוי סן (כשר)
  • 4 כפות סוכר


אופן ההכנה:
  1. במחבת גדולה עם שוליים מטגנים את השום,ג'ינג'ר והבצל יבש.
  2. כשהבצל מזהיב מוסיפים את הבשר ובעזרת כף עץ מערבבים על אש קטנה.
  3. לאחר כ 2 דקות מוסיפים את הציר בקר ואת כל מרכיבי הרוטב.
  4. מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה.
  5. מצמצמים את הנוזלים לכחצי מהכמות.
  6. לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים לכ15-20 דק'.
  7. רצוי להגיש לצד אורז מאודה.

ראסקה הכשרה בהשגחת הרבנות פ"ת, הסיבים 18, קריית מטלון פ"ת
made with by DOS MUSIC